eduMobi

In pace with global trends to support active labour market policy

IPA component IV project that is being implemented by Faculty of Electrical Engineering Osijek who is Grant Beneficiary in partnership with project partner, Business Incubator BIOS Osijek.

News

IT Services Kft. otvorio nova radna mjesta

Objavljeno: 05.11..2013.

Mađarski IT Services dio je njemačkog T-systems International i osigurava usluge u području informacijskih tehnologija najvećim europskim multionacionalnim kompanijama iz svojih ureda u Budimpešti, Debrecenu, Segedu te od nedavno i u Pečuhu. 2008. godine dobitnici su nagrade investitor godine te od tada neprestano šire svoju djelatnost.

IT Services otvorio je nova radna mjesta i ovim putem pozivamo Vas da se prijavite na natječaj. Detaljnije informacije možete preuzeti ovdje:
International IT Project Manager (Pécs)eng.doc
IT security engineer & penetration tester(Pécs).doc

Predavanje .NET Puzzles By Kathleen Dollard

Objavljeno: 07.10..2013.

Poštovani,

pozivamo Vas na predavanje pod nazivom .NET Puzzles By Kathleen Dollard - 57. MsCommunity Osijek u organizaciji DevUG Osijek user grupe koje će se odrzati u srijedu 9.10.2013. u 17:30 sati na adresi BIOS Poduzetnički Inkubator, J.J.Strossmayera 341 , Osijek .

Opis predavanja

Pozivamo Vas na 57. skup MsCommunity SQL & Developers Users Group u Osijeku! MsCommunity Osijek u suradnji s Microsoft Hrvatska i BIOS Poduzetničkim Inkubatorom organizira skup Microsoft Community SQL & Developers grupe korisnika. Za ovaj sastanak smo priredili nešto stvarno izuzetno: predavanje o .NET tajnama/zagonetkama koje će održati svjetski poznata predavačica Kathleen Dollard. Kathleen Dollard je .NET Team Coach iz Pluralsighta, Microsoft MVP od 1998 te autor knjiga o .NETu

http://pluralsight.com/training/Authors/Details/kathleen-dollard

Agenda

17:45 - 18:00 Uvodna Riječ
Bernard Katic, Dean Vitner

18:00 - 18:15 KulenDayz Recap
Bernard Katic, Dean Vitner

18:15 - 19:15 .NET Puzzles
Kathleen Dollard
.NET Puzzles Puzzles, gotchas and cautionary tales! Puzzles are “unit tests” the require alteration to pass, and it’s the .NET framework itself that teaches as you watch each small test altered from unfinished to passing. You will be reminded of things you’ve forgotten, learn things you didn’t know and become a more robust programmer. The puzzles explore core questions in the .NET framework and you’ll find surprises in the type system, generics, overloads, and collections. You'll leave able to turn out faster, more reliable, more efficient, and more usable code. More important, your programming horizons will continue to grow because you've expanded not only what you know about .NET, but how you think about .NET.

19:15 - 19:45 Pivo & Pizza

Prijava

Zbog ogranicenog broja mjesta u dvorani, molimo da se sto prije prijavite na adresi pritiskom na Prijavi se na predavanje Također vas molimo da se u slučaju nemogućnosti dolaska, prijavite na portal i otkažete rezervaciju, kako bi sustav mjesto ponudio nekome drugome. Zahvaljujemo svima koji su to prošli puta učinili i tako oslobodili mjesta za one koji su bili na listi čekanja.

http://www.mscommunity.hr/Event/Detail/476

Ideje, prijedlozi, aktivno sudjelovanje u radu grupe

Osnovna ideja grupe je otvorenost, pa bismo voljeli cuti vase ideje, prijedloge, razmisljanja kao i potencijalne nacine suradnje s grupom. Ukoliko imate ideju, zelite pomoci, sudjelovati u radu grupe organizacijski ili kao predavac, predloziti temu ili oblik druzenja – javite nam se preko portala ili uzivo na sastanku. Kao sto i samo ime govori, ovo je korisnicka grupa kojoj je cilj stvarati zajednicu i poticati medusobnu suradnju.

Microsoft Community Croatia

Mobilne aplikacije polaznika edukacije

Objavljeno: 30.09.2013.

Na sljedećem linku možete pronaći mobilne aplikacije koje su samostalno izradili polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija u sklopu projekta U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada.

http://www.etfos.hr/~ddosen/android

Održana završna konferencija projekta

Objavljeno: 23.09.2013.

Na Elektrotehničkom fakultetu Osijek dana 23. rujna 2013. godine održana je završna konferencija projekta U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada.

Projekt U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada započeo je 01. listopada 2012. godine. Projekt provodi Elektrotehnički fakultet Osijek u partnerstvu s Poduzetničkim inkubatorom BIOS. Kroz projekt visokoobrazovane osobe bez radnog iskustva ili one dugotrajno nezaposlene kao polaznici edukacije dobile su priliku da steknu znanja iz područja dizajniranja, programiranja mobilnih aplikacija i poduzetništva.

Konferenciju je svečano otvorio prof.dr.sc. Radoslav Galić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Osijek, sve nazočne pozdravio je i Jean-Pierre Maričić, direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek.

Doc.dr.sc.Krešimir Nenadić nazočnima je predstavio vremenski tijek projekta, aktivnosti i rezultate projekta dok su polaznici edukacije održali prezentaciju samostalno izrađenih mobilnih aplikacija. Polaznicima su uručena uvjerenja o stručnom usavršavanju verificirana od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Deset polaznika edukacije potpisalo je ugovor s virtualnim inkubatorom BIOS. Polaznici kroz status virtualnog stanara imaju na raspolaganju usluge kao i tvrtke koje su stanari inkubatora. Virtualni stanari dobivaju mogućnost korištenja co-working prostora, dvije konferencijske dvorane sa svom opremom, pravo na poslovno savjetovanje i prisustvovanje edukacijama koje će se održavati u BIOS-u.

Na konferenciji su donijeti i zaključci kroz raspravu za poboljšanjem edukacije na temelju iskustava polaznika. Članovi projektnog tima i polaznici završili su konferenciju u pozitivnoj atmosferi. Doc.dr.sc. Krešimir Nenadić upoznao je polaznike da će se od ove jeseni na Elektrotehničkom fakultetu Osijek izvoditi izborni kolegij Razvoj mobilnih aplikacija.

Hvala svima koji su doprinijeli uspješnoj provedbi projekta!

Poziv na završnu konferenciju projekta

Objavljeno: 20.09.2013.

Poštovani,

u ponedjeljak 23. rujna 2013. godine s početkom u 9:30 sati na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, Kneza Trpimira 2B. održati će se završna konferencija projekta "U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada".

Na konferenciji će biti prezentirane aktivnosti i rezultati provedbe projekta odobrenog u sklopu IPA programa, komponenta IV Razvoj ljudskih potencijala.

Projekt je s provedbom započeo 01. listopada 2012. godine, a završava 30. rujna 2013. godine.

Kroz projekt “U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada” mladi visokoobrazovani ljudi stekli su znanja iz područja dizajna, programiranja i poduzetništva te su sposobni programirati vlastite mobilne aplikacije.

Domaćini i sudionici konferencije su predstavnici projektnih partnera Elektrotehničkog fakulteta Osijek kao nositelji projekta i predstavnici Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek kao projektni partneri.

Uz radni, stručni dio konferencije, domaćini su pripremili prigodan domjenak kako bi obilježili završetak projekta.

Radujemo se Vašem dolasku!

Dokumenti za preuzimanje:
Dnevni_red_17-09-2013.pdf
Poziv_na_završnu_konferenciju_17-09-2013.pdf

Održane prezentacije mobilnih aplikacija
Objavljeno: 20.09.2013.

Dana 20.rujna 2013. godine polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija u sklopu projekta U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada prezentirali su svoje aplikacije potencijalnim poslodavcima. Naime, polaznici su u sklopu završnog ispita imali i praktičan rad odnosno samostalnu izradu mobilne aplikacije, a ovim putem mogli su tijekom kratke prezentacije predstaviti što su napravili. Predstavljanje je održano u coworking prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek. 

Plava tvornica d.o.o. traži developere mobilnih aplikacija

Objavljeno: 17.09.2013.

Poštovani,

tvrtka Plava tvornica d.o.o. iz Virovitice bavi se razvojem mobilnih aplikacija i jedna od najvećih poteškoća im je nedostatak zaposlenika s potrebnim znanjima. Zainteresirani za posao svoje molbe i životopise mogu poslati na 

Plava tvornica d.o.o.
Virovitica
Ivica Horvat 098 910 26 01; ivica@plavatvornica.com
Matej Sudar 099 237 90 96; matej@plavatvornica.com

Predstavljanje mobilnih aplikacija

Objavljeno: 17.09.2013.

Poštovani,

pozivamo Vas na predstavljanje mobilnih aplikacija koje su razvili polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija koje će se održati 20. rujna 2013. godine u co-working prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek u vremenu 9:00 – 12:00 sati.

Traže se Android i iOS developeri

Objavljeno: 23.07.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,

Taxi Cammeo traži osobe za radno mjesto programer Android/iOS aplikacija na području Osijeka. Vaš zadatak će biti unaprijeđenje i izrada novih aplikacija za krajnje korisnike i za potrebe unutar firme. Traži se komunikativna osoba sklona timskom radu i pridržavanju rokova. 

UVJETI:

  • Izrada Android/iOS aplikacija za potrebe klijenata
  • Nadogradnja i unaprijeđenje postojećih Android aplikacija
  • Sudjelovanje u planiranju projekata s timom i analiza razvoja, predlaganje rješenja i vremena za razvoj
  • Podnošenje izvješća o statusu projekta
  • Pouzdanost, komunikativnost
Za sve daljnje informacije kontaktirajte

Hrvoje Dumančić
Voditelj call centra
Taxi Cammeo Osijek
+385 99 262 2050
dumancic.hrvoje@taxi-cammeo.hr

Održana prezentacija IT Services Kft.

Objavljeno: 18.07.2013.

18. srpnja 2013. godine u sklopu projekta U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada, voditelj centra za usluge IT Services Kft. i Peter Solti, djelatnik u razvoju ljudskih potencijala, održali su prezentaciju i predstavljanje tvrtke. Elektrotehnički fakultet Osijek tako je ugostio predstavnike ove vrlo ugledne brzorastuće tvrtke i još jednom pokazao koliki trud ulaže u zapošljavanje svojih studenata.

Mađarski IT Services dio je njemačkog T-systems International i osigurava usluge u području informacijskih tehnologija najvećim europskim multionacionalnim kompanijama iz svojih ureda u Budimpešti, Debrecenu, Segedu te od nedavno i u Pečuhu. 2008. godine dobitnici su nagrade investitor godine te od tada neprestano šire svoju djelatnost.

Svrha dolaska predstavnika ove tvrtke u Osijek bila je pronalaženje kvalitetnih ljudskih potencijala odnosno kvalitetne radne snage u svrhu širenja ureda u Pečuhu, odnosno zapošljavanje mladih i perspektivnih IT stručnjaka s područja Osijeka. Tako je na prezentaciji bilo riječi o tome koja su znanja i vještine potrebna kako bi se zaposlilo u IT Services Kft., na koji način se potencijalni kandidati mogu prijaviti za posao te cijeli proces odabira odgovarajućih kandidata. Osim što traži određena znanja, ova tvrtka brine o razvoju ljudskih potencijala te svim kandidatima za koje smatra da su  kvalitetni pruža dodatno obrazovanje u specifičnim područjima kao i učenje jezika. Osim velikog ulaganja u ljudske potencijale, svi zaposlenici imaju na raspolaganju i niz drugih benefita koje ova tvrtka pruža kao što su putovanja, druženja, sportske aktivnosti itd.

Na predavanju su bili pristutni i polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija koji su imali prilike saznati da u širokom spektru znanja koja traži, IT Services Kft. traži i znanje razvoja aplikacija. 

Osim predstavljanja tvrtke IT Services Kft., svoj projekt GPS – Alternativno tržište rada uz Dravu predstavio je osječki Centar za poduzetništvo, a kandidatima je pružena sloboda da se za sve upite i savjete oko zapošljavanja obrate upravo osječkom CZP-u.

Nakon vrlo uspješno održane prezentacije uz veliki broj prisutnih, nadamo se da će se broj mladih zaposlenih visokoobrazovanih ljudi u Osijeku itekako povećati.

IT Services Hungary zapošljava

Objavljeno: 18.07.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,

gospodin Buda Zalay, voditelj centra za usluge IT Services Hungary Kft. održati će prezentaciju 18. srpnja u 10:00 sati na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, Kneza Trpimira 2B, u svrhu identificiranja potencijalnog osoblja koje bi zaposlili u IT Services Hungary, a na predavanju možete saznati koje uvjete trebate zadovoljiti kako bi postali dio tima IT Services Kft. 

Mađarski IT Services dio je njemačkog T-Systems International i osigurava usluge u području informacijskih tehnologija najvećim europskim multinacionalnim kompanijama iz svojih ureda u Budimpeštu, Debrecenu, Segedu i Pečuhu. 2008. godine dobili su nagradu Investitor godine, te od tada neprestano šire svoju djelatnost.

Budući da je riječ o rasponu profila zanimanja koja se traže, ovim putem Vas pozivamo da se odazovete te obavijestite sve kolege/kolegice o navedenoj prezentaciji. 

Rezultati završnog ispita

Objavljeno: 08.07.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,

čestitamo na uspješno položenom završnom ispitu!
Rezultate možete preuzeti ovdje Rezultati ispita_Razvoj mobilnih aplikacija.xlsx

Završni ispit

Objavljeno: 05.07.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,

završni ispit održati će se prema nastavnom planu i programu u ponedjeljak, 08. srpnja na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, Cara Hadrijana 10/B prema sljedećem rasporedu:

 - Grupa G1 u 09:00 sati
 - Grupa G2 u 10:00 sati
 - Usmeni ispit u 12:00 sati

Tvrtka SPAN traži developere

Objavljeno: 03.07.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,

prijavite se za posao u tvrtku SPAN koja traži developere za rad u Osijeku. 
Doznajte više SENIOR DEVELOPER_07_2013_Osijek.docx

Cjelodnevni posjet tvrtki

Objavljeno: 02.07.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,

cjelodnevni posjet tvrtki koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija održati će se u petak, 05. srpnja u co-working prostoru Poduzetničkog inkubatora BIOS. Dolazak je obavezan za sve polaznike. 

Preuzmite agendu Cjelodnevni posjet tvrtki.pdf

Obavijest o održavanju nastave

Objavljeno: 02.07.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,

obavještavamo vas da će se nastavna cjelina Poduzetništvo održavati ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u predavaonici 2-12, dok će u srijedu biti održana u predavaonici 1-16.

Počela nastavna cjelina Poduzetništvo

Objavljeno: 01.07.2013.

Dana 01. srpnja započela je nastavna cjelina Poduzetništvo u sklopu edukacije Razvoj mobilnih aplikacija. Kroz ovu nastavnu cjelinu polaznici će dobiti odgovore na pitanja što poduzetništvo traži te što pruža, biti će motivirani na pokretanje vlastita posla, steći će osnovne komunikacijske vještine, vještine upravljanja poslovima te će biti potaknuti na aktivan pristup razvoju poduzetničkog duha. 

Trajanje nastavne cjeline Poduzetništvo je 16 sati za svaku grupu polaznika, a nastavu drži Darija Krstić iz Centra za poduzetništvo Osijek. 

Posjet Poduzetničkom inkubatoru BIOS Osijek i Elektrotehničkom fakultetu Osijek

Objavljeno: 01.07.2013.

U sklopu Projekta i edukacije Razvoj mobilnih aplikacija, polaznici edukacije 26.lipnja proveli su radni dan u Poduzetničkom inkubatoru BIOS gdje su se upoznali s poslovanjem BIOS-a, obišli hale BIOS-a, čuli koje je sve projekte proveo i provodi Poduzetnički inkubator, a ujedno su imali priliku i vidjeti co-working prostor inkubatora u koji mogu svakodnevno koristiti i raditi u njemu uz besplatno korištenje prostora i besplatan internet. 

Polaznici su 28. lipnja proveli na Elektrotehničkom fakultetu te su ih kroz cjelodnevni posjet vodili stručnjaci sa Zaovoda za računarstvo Elektrotehničkog fakulteta Osijek. Tako su polaznici saznali osnove programiranja iOS platforme, saznali koje su mobilne aplikacije izrađene od strane studenata Elektrotehničkog fakulteta kao i čuli koji se novi kolegiji planiraju uvesti u skorijoj budućnosti na fakultetu.

Oba posjeta prošla su izvrsno u ugodnoj atmosferi.

Posjet Elektrotehničkom fakultetu Osijek

Objavljeno: 26.06.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,
 
posjet Elektrotehničkom fakultetu Osijek odgođen je za petak, 28. lipnja. Molim Vas da budete na Elektrotehničkom fakultetu u kampusu u petak u 9:00 sati. Dolazak je obavezan za sve
 polaznike.

Preuzmite agendu Cjelodnevni posjet ETFOSu.pdf

Posjet Poduzetničkom inkubatoru BIOS Osijek

Objavljeno: 21.06.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,
 
posjet Poduzetničkom inkubatoru BIOS održati će se prema nastavnom planu i programu, 26. lipnja. Molim Vas da dođete pred BIOS (J.J. Strossmayera 341, Osijek) u 9:00 sati. Dolazak je obavezan za sve
 polaznike.
Preuzmite agendu Posjet BIOSu.pdf

Predavanje "Što, kako i zašto Open Source?"

Objavljeno: 13.06.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,
 
Elektrotehnički fakultet i IEEE Studentski ogranak Osijek pozivaju vas na predavanje "Što, kako i zašto Open Source?" koje će se održati 19.lipnja u 18:00 sati na kampusu u zgradi ETF-a, predavaonica K2-1 (Cara Hadrijana 10/B, Osijek).

Hrvoje Varga i Hrvoje Horvat upoznat će vas s pojmom Otvorenog koda, njegovom poviješću, kako je nastao i koja je njegova svrha te o njegovim prednostima nad komercijalnim softverom. 

Više informacija možete pronaći na http://www.etfos.unios.hr/ieee/?p=1011

Seminar "Od početnika do poduzetnika"

Objavljeno: 13.06.2013.

Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija,
 
Betaware d.o.o. i Flystartup organiziraju jednodnevni seminar na temu "Od početnika do poduzetnika" koji će vam pomoći u ostvarivanju vaših poslovnih ciljeva.

Kako postati poduzetnik, koje su prepreke a koje prednosti, kako iskoristiti poticaje, na što obratiti pozornost.

Seminar je namijenjen svima koji žele krenuti stopama uspješnih poduzetnika i onima koji žele proširiti svoja znanja i dodatno se educirati. Program je osmišljen tako da uključi sve one koji već imaju svoju tvrtku, koji rade na odgovornim pozicijama kao i onima koji tek žele uploviti u poduzetničke vode.

Seminar se održava 6. srpnja 2013. godine od 9:00 do 16:00 sati u konferencijskoj sali Poduzetničkog inkubatora BIOS, a kotizacija iznosi 300,00 kn.

Viaqa 2013

Objavljeno: 02.06.2013.
Poštovani polaznici edukacije Razvoj mobilnih aplikacija, 
29. lipnja 2013. godine u Poduzetničkom inkubatoru BIOS održat će se Viaqa 2013, konferencija o testiranju softvera. Ovim putem pozivamo sve koji se bave testiranjem softvera ili bi se htjeli početi baviti ovim izazovnim poslom da sudjeluju na konferenciji.

Više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći na www.viaqa.mobi.

Završena nastavna cjelina Dizajn mobilnih aplikacija

Objavljeno: 02.05.2013.

Prva nastavna cjelina - dizajn mobilnih aplikacija, koja se održava u sklopu edukacije Razvoj mobilnih aplikacija, uspješno je provedena.

Dvije grupe polaznika kroz 60 su sati nastave naučili osnove dizajna te kako uspješno dizajnirati korisničko sučelje. Kroz nastavne cjeline vodio ih je Mario Bat iz Poslovanja 2, a polaznici su iznimno zadovoljni predavanjima. 

Motivacijska radionica

Objavljeno: 20.4.2013.

Na Elektrotehničkom fakultetu Osijek dana 22. veljače 2013. godine održana je motivacijska radionica za ciljanu skupinu projekta U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada. Motivacijska radionica jedna je od aktivnosti projekta koja za cilj ima motivirati ciljanu skupinu na pohađanje edukacije Razvoj mobilnih aplikacija u sklopu projekta. 

Motivacijsku radionicu otvorio je doc.dr.sc. Krešimir Nenadić koji je pozdravio prisutne i ukratko predstavio projekt. Radionici su prisustvovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz područnog ureda Osijek, predstavnici Elektrotehničkog fakulteta Osijek, predstavnici projektnog partnera Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. te izvođači edukacije, stručnjaci iz Poslovanja 2 d.o.o.

Djelatnici tvrtke Poslovanje 2 d.o.o. kao predavači, ukratko su potencijalnim polaznicima predstavili nastavni plan i program edukacije koju će imati priliku pohađati u sklopu projekta. Ivana Horvat, koordinatorica projekata Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. predstavila je rad inkubatora i usluge savjetovanja koje će pružati polaznicima edukacije. Savjetnica za zapošljavanje Nataša Štiglec iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Osijek predstavila je potencijalnim kandidatima aktualne mjere samozapošljavanja i poticaje koje mogu ostvariti samozapošljavanjem.

Motivacijska radionica uspješno je održana uz odličan odaziv kandidata za edukaciju.


About

  • Project: In pace with global trends to support active labour market policy
  • Grant Beneficiary: Faculty of Electrical Engineering Osijek
  • Project partner: Business Incubator BIOS Osijek
  • Total cost of the action: 94.391,12 EUR
  • Project duration: 01.10.2012. – 30.09.2013.

Overall objective

Increased highly educated employment in Osijek-Baranja County and region through education focused on self-employment

Specific objective

Development and implementation of tailor made curriculum for easier market entry and increased self-employment of target group

Target group

Highly educated long-term unemployed and highly educated unemployed without work experience who finished professional study program at technical faculties from Slavonia and Baranja region. Final beneficiaries are families of target group, other engineers who will benefit from using project web site content and project developed course curriculum, employers and overall population in Osijek-Baranja County and region 

Photo

Kick off conference: "U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada"